Reikės:
Pagrindui:
100 g sviesto
100 g grietinės
1 kiaušinis
1/2 arb. šaukštelio sodos
1/2 arb. šauktelio druskos
2 šaukštai cukraus
300 g miltų
Įdarui:
300-400 g moliūgo
1 stiklinė cukraus
Glajui:
30 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
50 g grietinėlės
Citrinos sulčių šlakelis
Sudėti sviestą, grietinę ir visus kitus tešlai skirtus produktus ir užminkyti tešlą. Miltų kiekis nurodytas apytikslis, tešla tiesiog turi būti minkšta, tačiau nelimpanti prie rankų. Kuriam laikui tešlą palikti šaldytuve ir imtis įdaro.
Moliūgą sutarkuoti. Truputį padruskinti ir nuspausti atsiradusias sultis.
2/3 tešlos iškloti formą. Sudėti ant jos tarkuotą moliūgą ir užbarstyti cukrumi. Iš likusios tešlos iškočioti lakštą ir juo uždengti pyragą.
Kepti 180C apie pusvalandį.
Glajus. Puodelyje užkaitinti sviestą su cukrumi. Kai ims burbuliuoti ir spalva taps auksinė, supilti grietinėlę ir maišant kaitinti toliau, kol šiek tiek sutirštėja.Trunka apie 5 min.
Glajus užpilamas ant iškepusio pyrago ir porą valandų – kol pasieks tobulybės tašką.
Skanaus.
Leave a Reply